Kisbaba, a mi Alienünk

Hogyan várjuk a mi Kisbabánkat. Izgatottan, szeretetben. :) Kicsit másképp megfogalmazva, más megközelítésből! :)

Archívum

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Watta fak jo meeeen? Meg egy kis hasznos.

2011.01.30. 00:45 - Ninani

 Huh, böngészem ám rendesen ezeket a babás dolgokat és néha azért kiakadok. Ejhaj, különös vélemények, gondolatok formálódnak meg néhány  ember fejében, de inkább nem részletezném, mert abból csak sértődés lenne. 

Na ja, meg vettem a Kisbaba első 3 ruciját, persze fehéret, mert nem tudni mi alakul még ki a lábacskái között: kukó, vagy nuni? Ez itt a kérdés. Nagyon cukik a ruhák, de fogalmam sincs, hogy jók lesznek- e, még sosem vettem csecsemő rucit. Majd belejövök, vagy majd rákötözöm valahogy. :D Sok cuki rucit láttam alig várom, hogy már szín szerint válogathassam!

Gyűlölök hapcizni, olyankor gyorsan le kell ülnöm és félek! Fájdalmas, belerázkódik mindenem! Egy pillanatra le is bénulok teljesen. :)

Nah valami hasznosat is:

További vizsgálatra fogunk menni, de nincs semmi para, csak biztos, ami biztos. Tudjátok van az a South Parkos rész mikor egy családnak beteg gyerekük lesz...nem véletlen... Tanulságos egy rész! Nem különösképpen indokolt, de egy vizsgálatot megér! Igen, igen Down kór szűrésről van szó. Ez a leggyakoribb genetikai betegség. Az egyik tájékoztató azt írta, hogy a legtöbb Down kóros gyereket 35- 40 éves anyukák szülik, nah a másik már cáfolta is, az azt írta, hogy a fiatal anyák szűlik, mert ők nekik nem ajánlják a további vizsgálatot. Thanx a lot, a sok segítséget füzetecskék. Nem szabad mindegyiket elolvasni ezek szerint, inkább csak egyet. :D Abban csak nem lesz ellentmondás. Találkoztam még pár ilyennel. Valamikor a jövőhéten megyünk, mikor a Papi összegürizte rá a pénzt. :D

Néha már sajnálom a Papit... néha, de nem mindig. Picit, de nem nagyon. :D Végül is én megyek a szülőszobára és utána borogatom majd magam elég kellemetlen helyeken. 

Azt majd tényleg részletesen leírom a vizsgálatokat!

Láttam, hogy az Uzsi kórház (Uzsoki) nagyon menő! Jó dolgok vannak ám ott! Meg a baba egész végig az anyukával van. Nah én ott fogok szülni.

Huh, de várom, hogy babázzak. Majd játszunk sokat meg tanítgatom. Kezdetben persze csak fürdözöset, meg peluscserélőset fogunk játszani, meg felsírok, mikor anya épp csak elaludt, én meg akkor bújocskázni fogok... egy másik lakásban. :D 

Pont olvastam a másik blogban a szoptatásról. Hát nem kicsit vagyok beszarva, finoman szólva. Ha hízási csíkok lesznek rajtam akkor ott vége az életnek. Nem tudnék úgy élni! Mondjuk igyekszünk ez ellen tenni- krémek, olajok. De azt mondják alkati kérdés. O-o! 

A másik mi lesz, ha eldeformálodnak a dolgaim??? :O Szülés után azt hiszem új dologra fogunk gyűjteni, műtétek. Az biztos, hogy szoptatásnál nagyon oda fogok figyelni az előírtaknak, mikor itt az idő az elválasztáshoz... percre pontosan betartom. :D Műkaja meg nem is jöhet szóba, az én gyerekem, nem lesz dagi! 

A másik dolog, ahogy rendbe jöttem, remélem szülés után max egy hónap, rögtön az edzőteremben a helyem. Az tuti! 

A hajam is folyton zsíros, de legalább úgy nő, hogy az csuda!

Uh már látom is magam:

25 éves csini fiatal anyuka, izmos vékony testtel és gyönyörű hosszú hajjal! Áh, igen! I love terhesvitamin!

Hát nehogy már a papi kiábránduljon belőlem, elég a, hogy folyton sírok, hogy szarul vok, meg hányok, fetrengek, fáj a hátam és mikor rosszul érzem magam a személyi higiéném sem a tökéletes. 

Attól, hogy szülés után kihullik a hajam nem félek. Mert ugye a hormonok nem engedik, hogy kihulljon az a hajszál, aminek ki kellene, és csak később fog. Szóval nem félek, félretettem az egykor viselt hajamat. :D "Enyém, mert én vettem!" Valódi emberi hajról beszélünk, amit hozzá lehet illeszteni az enyémhez. :D Ennyi. De amúgy sem fog látszani semmiféle hajhullás, nekem annyi hajam van, mint normális 3 embernek vagy 4nek. 

A védőnő persze azt mondta ne szedjem, mert annyira jó a vérképem (még sosem látott ilyet- kezdő lehetett :D), hogy felesleges. Mondom a-a kizárt, ettől nő a hajam! 

00:44 van és éhes vok, nagyon, lássuk csak mi van a hűtőben... -nah ilyet nem szabad csinálni!

Rántott husi ez az! Sültkrumplival! :D

Etuska blogja

2011.01.29. 21:41 - Ninani

 http://napietus.blog.hu/

Ajánlom figyelmetekbe, elég érdekes. 

Hogyan is akadtam rá. Kommentezte a blogomat, aztán mutatta a sajátját. Hát itt úgy érzem hasznosabb infok vannak összeszedve, szóval aki hasznosra vágyik olvassa ezt.

Én meg elszórakoztatom magam a saját hülyeségeimmel. :D

Első fotózáson!

2011.01.28. 18:25 - Ninani

Hát nem édes?  Hát igen, a tehetséges mami szkenelte be ilyen tökéletesen a képecskét. Pedig vagy 3x megpróbáltam.

Huh, papi, nem nagyon érti még a dolgokat, de egyem meg őt, olyan programokat szervez, hogy a mami csak néz bambán papi arcába. De várjál! Papi ezt mind full komolyan is gondolja és nem érti mi a probléma. 

Fergeteges party Bécsben. :D Azzal érvelt, hogy ott nem lehet dohányozni. :D Én meg úgy véltem egy techno party nem bizti, hogy jót tesz a babának, meg ott pocakkal táncolni furi lenne. Bár azt olvastam, hogy zenét kell hallgatni, ami kellemes a babának, na de ami kellemes a babának az az ami kellemes a mamának, nah és mi az? MINIMÁL! :D 

Evezés. Hát én erre már nem is tudok mit hozzá szólni. :D Nyíltvízi vagy milyen, nem pedig vad... Mindezt egy hónap múlva amikor még nagyobb lesz a pocak, mondom a csónakba sem fogok beleférni. 

Ki is találtam, hogy papinak a kezébe nyomom az összes újságot és tájékoztató füzetecskét, hogy felvilágosodjon. Szegény nem nagyon érti a dolgokat, azt se tudja pontosan hol van a baba. :D 

Elég fárasztó napom volt, ki kellett pihennem az egész hetes semmit tevést, úgyhogy ma egész nap aludtam, ennek következménye lett, hogy túl aludtam magam. Borzalmas egy érzés. Rosszabb, mint ha nem alszol. Úgy unom már magam!

Végre újra mozgok, tudok mászkálni. De hova? Minek? Mindennap bemegyek az üzletbe, elintézek mindent max 1 óra és go home. Ennyi. Aztán leviszem a kutyát és addig sétálgatok vele, míg nem könyörög, hogy menjünk már haza, pedig a kutyáknak nem szokásuk. 

Jah még pulcsit is vettem neki, igazából kisbaba pulcsit aztán átalakítottam neki picit, nagyon ki menő benne.

Szóval ilyen izgalmasan telnek a napjaim. 10 perc takarítás még, meg 1 óra főzés. Fergeteges! A papi meg 13-23- ig nem látható! Gyűlölöm, hogy délután dolgozik! 

Még jó, hogy van ez a Fészbúk, meg a Napi... ez meg az dolgok, az legalább elszórakoztat.

Nem mintha nem lennének barátaim, de soha nem ér rá senki! :(

 

 

Valaki? Akar velem valaki barátkozni? 

 

 

Nah, itt az idő új bejegyzésre!

2011.01.24. 21:38 - Ninani

 Volt egy kis pihi a hétvégén, semmit nem írtam. :D 

Senki nem támogatja a Csinszka nevet. :( Asszem be kell érnem, hogy a kisbaba 3. neve lesz csak. 

A hülye papi, kiírta facebookra, hogy "Fiam lesz!" persze vagy 20 ember gratulált. De ők nem is tudják, hogy Papi csak hazudott. :D Azt se tudjuk még kisfiú lesz- e vagy kislány és még 3 hét választ el minket attól.

Csomó vizsgálaton vagyok már túl. Az esetek többségében, meg kell szabadulni a felső ruházatunk (derék fölött hordott ruciktól- póló!) egy részétől. Ezt nem annyira szeretem vagy dupla kesztyűt húznak az sztk- ás asszisztensek, mert nálunk nem megszokott a tetoválás, és az csak rossz lehet és betegség okozó, vagy nem mernek ránézni. :D Pont úgy mikor a Nyírőben melóztam ápolónőként, mikor átöltöztem az öltözőben a kolléganőm mindig zavarba jött. :D Mindegy, szülés után jöhet a többi. :)

A fogászati rendelés fergeteges volt. 3 dagadt lány sírt a váróban. Azt is megtudtuk, hogy mind gyökérkezelésre várnak. Ezt én nem ordítottam volna. Túl sok volt a csoki meg a csipsz mi? Fogatmosni meg már lusták vagyunk, mi? Sorra kerültem végre. Szintén sztk, mert nincs különösebb baj a fogaimmal- eddig azt hittem. Bemegyek, elég szegényesek voltak a körülmények, de a szék meglepően kényelmes volt. De lehet csak megnőttem 8 éves korom óta (nem vittem túlzásba.). Nah, hát a doktorbácsi, csak, hogy bizonyítsa, hogy ő melózott úgy döntött leszedi a nem lévő fogkövemet állat módjára. Hát azt hittem beszarok. Van egy fogam amiről tényleg le kellett volna szedni, hátul az egyik, mert most a rosszullétek miatt elég nehézkesen ment a szájhigiéné, de nem ő ahhoz nem nyúlt. (Csodálkozás) De 2 perc alatt lekapta a nem létezőt. Kurvára fájt. Kurvára vérzett. Még látjuk egymást...! 

Ennek örömére ma zabáltam egy csomó szendót, mást nem is kívántam: zsömi, vajcsi, foghagymás szalámi és hozzá sózott vöröshagyma. Hát ilyen kombó után úgy érzem a cica nem fog kíváncsian szembeülni velem, mikor a mami a mellékhelyiségbe megy. Az állatok imádják a gazdikat a wc- re elkísérni. Durva.

Ja, holnap tali a védőnővel. Ajjajj, koránkelés, kiöltözés. Van egy saját öltözködési style- om olykor, mikor nincs kedvem öltözködni akkor nagyon nincs, akkor inkább farsangosdit játszva hajléktalan férfinak öltözöm. Én ezt hajléktalan style- nak hívom. Nah olyan szerkóba most nem mehet, mert különben már most elveszik tőlem a gyereket. :D Ilyen hajléktalan style- os képet tuti feltöltök, hogy értsétek. :) Jó színben kell feltűnni, hogy készen állunk egy gyerekre és elég érettek vagyunk. (Papinak a nagyszülőktől kapott disney rajzfilmes mesekönyvekből szoktam olvasni.) Első tali lesz, a betegségem miatt nem mehettem sehova. Jaaah ez az! Meg felfestek komoly maszkot, mondjuk, mint az öregek! Az öregek komolyak! Rikító kék szemhéjfesték és a legundorítóbb rózsaszín darabos rúzs...

Írok más linkbe is.

X

Ezt nézd meg! Mondd azt, hogy nem félelmetes az a video!

2011.01.19. 20:39 - Ninani

 http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-13-het/

Nem volt korai és nem vagyok már fiatal!

2011.01.19. 18:09 - Ninani

 Aham, jah, mondták már: Nem volt ez egy kicsit korai? Szerintem még túl korai? Vagy furcsán néztek rám. 

Najó, azt meg kell hagyni, hogy főleg télen, kabiban, meg a hülye sapkámban és a hótaposómban és 160 cm-mel, most hogy hát, hogyis mondjam pár kiló plusszal, nem nézek ki többnél 12- nél. 

Télikabi nélkül meg egy 12 éves aki filctollal rajzolgatott a napköziben. (tetoválások)

Olyankor azért megnyugtatom az embereket 24, azaz huszonnégy éves vagyok. Áhh! Nem hiszik el!

Jah why not?

Papi is a Mami nagyon szeretik egymást, néha verekszünk, káromkodunk egymással, de nagy a szerelem és nem fellángolás, tiniszerelemszerű, hanem kiegyensúlyozott. Látjuk a másik hibáit, de elfogadjuk. Büfizhetünk egymás előtt, meg puki, meg nyitott ajtónál kaksi. NEm szeretem mikor a Papi becsukja az ajtót, akkor uncsizom. Szal a kapcsolatunkkal nincs baj. Közös célok vezérelnek, egy kivételével én vissza akarok menni külföldre, Gábor nem. De úgyis megfenyegetem és megyünk is! :D 

Tudatosan készültünk is rá. Gábornak is van nem rossz melóhelye, meg van a közös cégünk, üzletünk, amit csak vezetek ott, de majd megyek vissza melózni. Most, mivel öcsém elment (eddig velünk élt, én neveltem, most a barátnőjéhez költözött) van is egy üres szobánk. Szóval nem a semmibe, háttér nélkül várjuk a babát. Bár egy saját családi háznak jobban örülnék! De manapság nem könnyű saját kecót szerezni. De majd lesz!

Én most 24 vagyok a Papi 25, de mire megszületik a KisSzirom én 25 leszek a Papi meg 26. Nah azért az nem fiatal! Tökre időben vagyunk! Voltunk már elég Hyperen, Bónuszon meg a többi partyn, hogy most egy jó darabig ne hiányozzon! :D Gyerek mellett ugyanúgy én folytatom az egyetemet, Apu meg kezd egy újat. :)

Na ennyit erről. :)

Bár az tény, hogy terhesgondozáson eddig nálam jóval idősebbeket láttam, ma láttam egyedül egy kb. velem egykorú lányt. De a nők úgy vettem észre, hogy inkább 30-35 éves korukban vállalnak babát. 

Gondolatok- Papi igyekvései

2011.01.19. 17:52 - Ninani

 Ma meredek egy nap volt, elég sokan voltak a rendelőben. Megállapodtunk a Papival, hogy előbb sztk- ba megyek rendelésekre meg a vizsgálatokra és, ha nem vagyunk vele megelégedve akkor nézünk valami dokit. De szerencsére nem kell, "zúglói kutyaként" az Örsre járok a rendelésre. Imádom, hogy Újpestről ki kell másznom egészen odáig, főleg mikor hajnalok hajnalán kell. Nem vagyunk koránkelősek. 

Nah ott van a Hajdú doktor, sok jót olvastam róla, nincs is vele különösebb baj- az első találkozásunkkor mikor épp az izgalmak tetőztek, mert alá kellett támasztania a terhesség meglétét........a cicájáról beszélt, hogy milyen öreg és hogyan haldoklik. Mondom akkor az nem is fontos, hogy méhen belüli vagy kívüli a dolog vagy most mit kell tennem. :D De nem para, mert a szakértelme nagyon elismert.

Jah a Papi úgy döntött, hogy okos és ügyi legyen a Kisbaba, ezért ő csak angolul fog hozzá beszélni én meg persze magyarul, de még erre rá kell készülnöm. :D Kínos lesz mikor a Kisbabatól fogok megtanulni én angolul. Ingyen tanár! Legalább megtanulok majd cicit kérni angolul vagy szólni, hogy fosnom kell. :D Ezek kimaradtak a londoni élet során, nem volt szűkségem ezekre  a kifejezésekre.

Már össze is írtam, hogy mik kellenek a Kisbabának meg nekem majd a szülésnél, szoptatásnál, némely dolog neve is ijesztő! Mellszívó... haskötő, hogy szülés után helyén tartsa a belsőszerveimet... Mi a?????!!! Mé' mi lesz azokkal? Hova akarnának menni? Jézusom! 

De Papi mindig nagyon büszke rá, hogy milyen ügyes volt... és hogy nehéz. ???? Meg hogy meg is küzdött érte. (Furcsán oldalra nézés.) S míg én majd hang nélkül vajúdok- mert hát megdumáltam magammal, nem fogok ordítozni, az olyan ciki lenne, elég gáz hangom van mikor kiabálok, majd csak mondom, hogy: Hhhijajjj, upsz. - Na addig a Papi hol lesz, na hol lesz? Tippek? Ott- ott a kocsmában fog részegedni. Papinak tényleg nehéz dolga van! 

Annyira szerencsétlen vagyok, minden egyes tünet, fájdalom, igen- én érzem! Most az olykor elviselhetetlen derék fájdalom, becsípődések, hasfájás. Áh mintha én kérném, követelném úgy jönnek ezek sorjában! Hmm... 

 

Most neee

2011.01.18. 23:50 - Ninani

 Nincs sok időm holnap vizsgálatok lesznek, korán kell kelni! Ajjjjajjjjajjj!

Áh tudod mit? Hagyom inkább holnapra! :D

A nagy hír

2011.01.17. 22:36 - Ninani

 

 Sztyui, mi csak így hívjuk a kisbabát vagy Kisbabának. A Family Guy picike szereplőjével nem véletlen a névbeli egyezés!
 
Tudatos volt a készülődés, egy nap megdumáltuk Gáborral, hogy legyen kisbabánk, mondom jó. Az üzletünk és így keletkezett. Nem szeretünk sokáig vacillálni a dolgokon. Egyikünk felvett valamit a másik meg bólogat. Bár bevallóm azért kicsit rásegített a döntésemben. „Ha teherbe esel, kapsz egy varrógépet!”- azóta sem kaptam meg.
:D
 
Na hát a készülődést nem tárgyalnám olyan részletesen. Sok sex.
 
Éppen wellneszelni voltunk mikor éreztem, hogy meg kell csinálnom a tesztet. (Előtte már 5-10 negatív tesztem volt egy hónapon belül- jól van nah kicsit vártuk: D)
Pozitív lett, ami nem lepett meg már a pozitív tesz előtt sem voltam túl jól. Aztán móka s kacagás örültünk neki, míg nem tudatosultam azzal, hogy akkor nincs jacuzzi se szauna, se a többi wellnesses okosság. Míg Gábor pancsolt összevissza mászkált én ülve néztem. Mindegy. Ja és a 100 éves cukrászda híres házi különlegességét sem tudtam megenni! :O – sebaj!
 
Letelt az első 12 hét a rizikós, nah én ezt az időt nem neveztem volna áldott állapotnak  :D, konkrétan halálért könyörögtem. Ekkor kapta a Sztyui nevet. (De imádjuk!)
Reggeltől estig hányinger, olykor hányás, émelygés,folyamatos rosszullét és has puffadás. Némely wc dolog nehezen ment, szenvedéssel, némely meg túl gyakran túl könnyedén. Mindenkire rábízom a döntést, hogy melyik melyik. :D  Sokáig nem láttam a napfényt- ágyhoz voltam kötve, meg a folytonos álmosság is közre játszott! A nasi segített néha, kóla mézes puszedli, néha egészen furcsa dolgok, hajnali 1-kor főzött krumplis tészta, vagy amit épp a tv-ben láttam- kívánosság. -10 fokban jégkrém.
 
terhes vitamin sem mondható kicsinek és könnyen lenyelhetőnek, meg egy kis szaga is van. :S Még jó, hogy a gyúros korszakomban kifejlesztettem a technikát, hogyan nyeljek le 14 bogyót egyszerre. Egyesével uncsi, túl hosszú. Meghát megtanultam szeretni a pisztáciás fehérjét meggyes joghurtban.
 
 
Szetném, ha kislány lenne azért rózsaszín a blog, apa persze fiút akar, akivel köpőcsövezhet engem míg én alszom. 
Eldőlt sosem vágatjuk le a haját :D, csak néha egy kis igazítás, ha már ingyen van! :P Majd együtt megyünk aerobik- ra (sosem járok, gyűlölöm a csajos dolgokat!) Áh igen és a cipők! Beteges cipőgyüjtő vagyok, női.
 
 
Igazán különleges nevet szeretnék, de nem szeretném elkúrni az életét vagy megalázni Jeszika, Áleálehándró, Brájen, Britniszpírsz névvel. Bár lehet később a társadalom összetételének a megfordulásával ez lesz majd a menő, DE én ragaszkodom a Csinszka névhez. Aki olvassa kommentelje. Ha fiú akkor Barnabás.
Ki is az a Csinszka?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A másik kikötésem be fogom öltözetni valami cuki dolognak! :D Lásd képek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az fix nem vagyok terhestornán kivűl más bohockodásban részt venni, baba- mama progik- ezektől kivagyok, vannak barátaim.
Nem fogom a gyerekem Pintácsi Viki tánctanfolyamra sem beíratni. Nem lúzert akarok nevelni, egy cuki kis gonosz kisbabát akarok!
 
 
  
 
 
Nah mára ennyi elég lesz. Majd holnap igyekszem színvonalas írást közölni, de most túlfáradt vagyokk ehhez. Jó éjt!
(Következő rész tartalmából: papi csak angolul fog beszélni, további vizsgálatok, babás cuccok meg ami majd még az esze,mbe jut!)